Menu

Prototypeværktøjer

Prototypeværktøjer 1

Insign var blandt de første i Danmark til at anvende stamforme med fræsede aluminiumsindsatse til prototypeværktøjer, også kaldet soft tools. Resultatet er, at vi i dag råder over et bredt stamformsprogram, der gør det hurtigere og billigere at fremstille de fleste emnetyper.

Sammen med den store støbekapacitet, vi har opbygget, betyder det, at fremstillingstiden for et enkelt emne, fra 3D-fil til støbt udfaldsemne, ofte kun tager 1 uge. Og at konstruktioner bestående af 5-8 emner som regel kan klares på 3-4 uger.

Også produktion … af små antal

Vores prototypeværktøjer er af så høj kvalitet, at de kan bruges til mindre produktioner af op til 50.000 enheder. På den måde kan man hurtigt og billigt få et produkt på markedet, fx mens det endelige produktionsudstyr udvikles. Der findes i øvrigt mange emner, der uden problemer kan produceres i endnu større styktal i aluforme.

Prototypeværktøjer anvendes til …

  • Medico devices, fx injektionspenne, inhalatorer og kirurgiske instrumenter
  • Optiske emner, fx linser til gadebelysning, audio-/videoprodukter og bevægelsessensorer
  • Komponenter til bil-, bygnings- og møbelindustrien
  • Og meget andet

Plast og produktionsprocesser

En detaljeret viden om sprøjtestøbeprocessen og værktøjsfremstilling er en forudsætning for at skabe prototypeværktøjer af høj kvalitet og dermed levere funktionsdygtige produkter i første forsøg.
Disse kompetencer besidder Insign.

plast og produktionsprocesser